Szuper áztatott műzli

musli2

A zabpehely tápanyagban gazdag eledelünk. Glutén mentes, ezért az emésztőrendszert is kiméli. Akiknek súlyos gluténérzékenységük van azoknak vigyázni kell vele, mert többnyire olyan üzemekben dolgozzák föl, ahol gluténnal is dolgoznak ezért nekik az olyan változatot kell keresni, amire rá van írva, hogy gluténmentes tehát gluténmentes üzemben készül. De jó tudni, hogy a zab alapból gluténmentes.

A beáztatással az történik, hogy elkezdődik az emésztés, érlelődés és a gyomornak már sokkal könnyebb feladata lesz. Az áztatással a magok is sokkal könnyebben emészthetőek. És megtakaríthatjuk a főzés idejét és a hozzá szükséges energiákat.

Szuper műzli

Előkészítési idő 1 minute
Összes idő 1 minute
Adag 1

Hozzávalók

  • 5 evőkanál zabpehely
  • 1 evőkanál chiamag
  • 1 evőkanál goji bogyó
  • mazsola
  • pár szem dió

Instrukciók

  1. A hozzávalókat felöntjük annyi vizzel, ami bőven ellepi. Éjszakára ázni hagyjuk, és reggel fogyasztjuk. Frissen reszelt almával nagyon finom. Jól megy hozzá mindenféle olajos mag ha nincs otthon dió. A mennyiséget növelhetjük és a műzlink 2 napig a hűtőben eláll.

 

Leave a Comment

Értékelés




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!