A datolya remekül használható édesítésre, és mivel tele van tápanyaggal és rosttal bátran fogyaszthatjuk, amikor nassolni vágyunk. Ha szirupot készítünk belőle, akkor többféleképpen felhasználható, például a reggeli zabkása ízesítésére.
Datolya szirup
Hozzávalók
- 1 csésze datolya
- 1 csésze forró víz
- 1 gerezd citrom
Instrukciók
-
A datolyát a forró vízzel leöntjük és 1 órára állni hagyjuk, majd a citrom gerezddel turmixoljuk. A citromgerezd a citromlénél több rostott és táp- és ízanyagot tartalmaz, ezért javasolt a használata.
-
A nagy teljesítményű turmixgépek ezzel a vízmennyiséggel is jól eldolgozzák a masszát. Kisebb teljesítményűnél mindenképpen több víz kell bele. A vízmennyiséget a kivánt sűrűség eléréséhez a turmixolás alatt is lehet adagolni.