A turmix azért jó, mert mindenféle dolgot bele lehet csempészni. Olyat is, amit egyébként nem könnyű a napi táplálkozásba bevezetni. Ilyen például a kurkuma. Ódákat zengenek csodás hatásáról, de a magyaros konyha nem használja. Viszont egy gyümölcsturmixhoz illik. Ki gondolta volna?
A hidegen sajtolt olajok tökéletesen illenek a gyümölcsturmixhoz.
A tejet lecseréljük vízre. így nem kell azon gondolkodnunk, hogy akkor a tej egészséges vagy sem. Viszont egy kis zsírtartalom nagyon jót tesz a turmixnak, mert krémesebbé teszi és segíti a kurkuma jótékony műveleteit a testben. Én lenmagolajat használok. Tele van Omega-3 zsírsavval.
Aki nem hiszi, hogy ez finom, az feltétlenül próbálja ki!
Hozzávalók:
1 banán,
1 őszibarack,
2-3 dl víz (annyi hogy épphogy ellepje),
1 kiskanál kurkuma,
fél deci hidegen sajtolt lenmagolaj
Turmixoljuk és megisszuk! Isteni!