Vajban párolás

Vajban párolás
Elfelejthetjük a krumpli vagy rizs köret egyeduralmát. Ezzel a technológiával bármilyen zöldséget istenivé lehet varázsolni. Jó sok vajjal és fűszerekkel dolgozunk. A répát még az is garantáltan szeretni fogja, aki eddig nem ette, fittyet hányva az esetleges veszélynek, hogy sosem fog fütyülni.

Hozzávalók:
3-4 db krumpli, répa, cékla
2 teáskanál kedvenc fűszerkeverék
(ha nem akarjuk extrázni só-bors is megteszi)
10 dkg vaj
1 hagyma

Először megolvasztjuk a vajat, megpirítjuk a hagymát majd fűszerezzük. Beletesszük a zöldségeket és 5-10 percig nagy lángon piritjuk. Ezután kicsire vesszük a lángot, és lefedve még 20 percig pároljuk. Nem veszem le a fedőt, hanem hagyom kicsit kihűlni lefedve. Tálalás előtt még petrezselyemmel fűszerezzük.
Mennyei!!! Egyszerű!!! Egészséges!!!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!