Salátafőzelék

salata_640

Komolyan mondom, hogy a hidegen sajtolt olajok a táplálkozás csúcsa: rengeteg energiát ad, sok jót tesz a testünkkel, finom. Legegyszerűbben salátára öntve lehet fogyasztani. Most mutatok egy olyan verziót, ahol főzelékbe is használjuk. Az a lényeg, hogy ne hevítsük az olajat, hogy ne veszítsen értékéből, ezért a főzelékhez a végén adjuk hozzá, amikor az már egy kicsit kihűlt.

Hozzávalók:
1 fej saláta
2 dl tejföl
5 kanál hidegen sajtolt olaj
só, bors, paprika
egy citrom leve

  • 1 fej római salátát, vagy bármilyen más salátát kevés vízben 10 percig párolunk.
  • Közben elkészítjük az öntetet: 2 dl tejfölt, 5 kanál bármilyen hidegen sajtolt olajat (a videóban lenmagolajat), sót, borsot, paprikát, fokhagymát és egy citrom levét összekeverünk.
  • Ha a főzelék kicsit kihűlt, összekeverjük az öntettel.

Vegán verzió: 2 dl szójatejben elkeverünk 1 evőkanál kukoricakeményítőt és belekeverjük a forrásban lévő főzelékbe. Fűszerezzük, 1-2 percig forraljuk. Szintén adhatunk hozzá egy kis olajat ha már hült egy kicsit.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!