Hogyan kell gyorsan vacsorát készíteni?

gyors vacsora

30 perces étel, egy serpenyőben

Egy csirkemell és kevés zöldség kell csak hozzá.

  • Megmossuk a csirkemellet, kettévágjuk vagy apróbb darabokra vágjuk.
  • Aprítjuk a zöldségeket, ami lehet: répa, krumpli, cukkini, hagyma, fokhagyma, édesburgonya, karfiol, brokkoli, karalábé……tehát bármi ami van otthon. Ha nincs friss, akkor a fagyasztóból vegyes zöldség.
  • Előveszünk egy serpenyőt.
  • Kevés olajat felmelegítünk és beletesszük a csirkemellet. 5 percig pirítjuk az egyik felét, 5 percig a másikat.
  • Erre rátesszük a zöldségeket, fűszerezzük. A fűszerezés lehet egyszerűen csak só és bors. Én most provanszi fűszerkeveréket tettem rá (rozmaring, oregánó, bazsalikom, zsálya keveréke).
  • 15-20 percig pároljuk. Ha fagyasztott zöldséget használunk, (fagyasztva mehet a csirkemellre) akkor legalább 20 perc, először nagyobb lángon, amig felolvad a zöldség. Ha vékonyabb falú a serpenyő, akkor többet kell kevergetni. 30 perc alatt kész van.

 A videó még inkább érthetővé teszi a folyamatot:

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!