30 perces étel, egy serpenyőben
Egy csirkemell és kevés zöldség kell csak hozzá.
- Megmossuk a csirkemellet, kettévágjuk vagy apróbb darabokra vágjuk.
- Aprítjuk a zöldségeket, ami lehet: répa, krumpli, cukkini, hagyma, fokhagyma, édesburgonya, karfiol, brokkoli, karalábé……tehát bármi ami van otthon. Ha nincs friss, akkor a fagyasztóból vegyes zöldség.
- Előveszünk egy serpenyőt.
- Kevés olajat felmelegítünk és beletesszük a csirkemellet. 5 percig pirítjuk az egyik felét, 5 percig a másikat.
- Erre rátesszük a zöldségeket, fűszerezzük. A fűszerezés lehet egyszerűen csak só és bors. Én most provanszi fűszerkeveréket tettem rá (rozmaring, oregánó, bazsalikom, zsálya keveréke).
- 15-20 percig pároljuk. Ha fagyasztott zöldséget használunk, (fagyasztva mehet a csirkemellre) akkor legalább 20 perc, először nagyobb lángon, amig felolvad a zöldség. Ha vékonyabb falú a serpenyő, akkor többet kell kevergetni. 30 perc alatt kész van.
A videó még inkább érthetővé teszi a folyamatot: