Miért jó csíráztatni?

csira
Mi is az a csíra? A növények magjai először kis gyökeret kezdenek növeszteni, aztán megindulnak a levelek is. Ez a csíra, ahogy a fenti képen is látható.

Miért jó ezt megenni? Tele van életerővel, vitaminokkat, enzimekkel. Csupa-csupa hasznos dologgal. És nem mellesleg finomak is.

Olyan ízük van, mint amilyen növénynek a magjai. így például a retekcsírának retek íze van. Én legtöbbször retekmagot csíráztatok, mert ez gyorsan nő és még sosem penészedett be, mint ahogy más magoknál sajnos előfordult. Tehát ha most kezded ezt a műfajt, akkor kezd a retekmaggal!!!! Én csíráztatóedényben csíráztatok (mag és edény is beszerezhető a bioboltokban) de megteszi egy műanyag szűrő is. Az a lényeg, hogy a felesleges víz lecsöpögjön róla.

Hogyan készül?

Éjszakára beáztatom a magokat, majd az edénybe teszem és naponta kétszer vízzel átöblítem. A retekmag 3-4 nap alatt fogyasztható lesz.

Ilyen a második napon:

csira1

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!