Gyümölcskenyér

2 banán

1 evőkanál citromlé

125 ml  vagy 1/2 csésze növényi olaj

125 ml vagy 1/2 csésze szójatej

100 g barnacukor

250 g liszt

1 teáskanál só

1 teáskanál sütőpor

150 gramm mix: a kedvenc dióféléd, szárított gyümölcs, étcsoki egyenlő arányban

23 x 13 cm kenyérforma kiolajozva (hagyományos gyümölcskenyér),
vagy 21 cm szilikon tortaforma, (amit én használok, lásd kép) amit nem kell olajozni

 

A diófélét, étcsokit, szárítottgyümölcsöt (mazsola és száritott narancshéjat használtam, ezt nyílván nem kell aprítani) aprítjuk. A banánt villával összenyomjuk. Mehet bele a citromlé, olaj, szójatej, cukor és összekeverjük. Utána következnek a száraz hozzávalók. Nem kell túl sokáig kevergetni, csak annyira hogy összeálljon. A kiolajozott formába öntjük és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!