Cukkinileves és a kreativitás

cukkinilevesweb-1

Mit lehet kezdeni két cukkinivel? Szoktam belőle salátát csinálni (nyersen is nagyon finom), lecsóba teszem, meggrillezem. De most valami mást ennék. Például egy jó levest. Ilyenkor következik a jó barátunk a Google. Beírtam a keresőbe: cukkinileves. Az első receptre, ami feljött rákattintottam. Nem is olvastam végig, csak láttam, hogy lereszelik benne a cukkinit és ez máris beindította a fantáziámat. Eszembe jutott, hogy van itthon egy kis tejszín is. Reszelt cukkini és tejszín? Ez csakis isteni lehet. És hogyan fűszerezzem? Mindenképpen kell bele fokhagyma és bors. És máris elkészült a recept.

Én mindig az otthonlévő választék alapján találom ki, hogy mit is főzök. így sokkal egyszerűbb a bevásárlás. Egy kis gyakorlat kell hozzá, de ha ez megvan, akkor már csak arra kell figyelni bevásárlásnál, hogy változatosan mindenféle zöldséget vásároljunk. Vagy a kertből behozzuk? Na ez a legjobb módszer!

hozzávalók-1

Hozzávalók:

2cukkini
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma (minimum)
másfél deci tejszín
6 dl víz
1 húsleveskocka
só, bors, petrezselyem

  • felaprítjuk a hagymát és fokhagymát
  • 5 percig pirítjuk
  • közben lereszeljük a cukkinit és hozzáadjuk a hagymához
  • felöntjük a vízzel és a tejszínnel (mehet bele több tejszín is)
  • hozzáadjuk a húsleveskockát, a sót és a borsot
  • 10 percig főzzük
  • ha egy kicsit hűlt hozzáadunk petrezselymet is (elhagyható)

Evés közben eszembe jutott, hogy ez tulajdonképpen a tökfőzelékhez hasonlít. Igen, egy kis habarással  és picit kevesebb vízzel főzeléket is készíthetünk belőle.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!