A dolgok leegyszerűsítése mindig is az érdeklődési körömbe tartozott. Ha van egy feladatom, akkor először mindig elgondolkozom, hogy hogyan lehet a lehető legegszerűbben megoldani. Így van ez a főzéssel is. Összeállítottam néhány alapelvet, amely segít leegyszerűsíteni a dolgokat:
- Kevés konyhai eszközt használjuk. Például a leveszöldséget egyenesen a lábosba apríthatjuk, vagy a salátaöntetet a salátástálban keverjük össze.
- Minél kevesebb hozzávaló legyen az ételünkben. Nem véletlen, hogy divat lett a max. 5 hozzávalóval való főzés.
- Törekedjünk a gyorsan elkészülő ételekre. Rengeteg van belőlük, és nagyon sokszor finomabbak, egészségesebbek, mint a hagyományos receptek.
- Találjunk ki recepteket. A kreativitást és az önbizalmat is növeli. Ha az egyszerűségre törekszünk, akkor sokkal könnyebb kreatívnak lenni. Pl. zöldséget párolunk és kitaláljuk, hogy éppen mivel fűszerezzük. A fűszereket érdemes kiismerni és használni őket, mert az ételek íze mellett az egészségünket is javítja.
Az egyszerűséget terjesszük ki az élet minden területére:
Legyen kevesebb tulajdonunk, így kevesebb pénzre lesz szükségünk, kevesebbet kell dolgoznunk!!! Elvégre nem a tárgyak tesznek boldoggá minket, ugye?