A krémlevesek a legegyszerűbbek a világon. Mostanában én a brokkoli krémlevest spenóttal szoktam “zöldíteni”. Főzés után teszem bele, és igy turmixolom össze a levest. A krémleveseket én krumplival szoktam krémesebbé tenni, tejterméket nem használok.
Extra zöld brokkoli krémleves
Hozzávalók
- 1 fej brokkoli
- 4 krumpli
- 1 marék spenót
- só bors, fokhagyma
Instrukciók
-
A brokkolit és a krumplit a fűszerekkel együtt főzöm 20 percig vizzel, ami nem lepi el a zöldségeket, kb 2 centivel a zöldségek szintje aláig töltöm fel a lábost vizzel.
-
perc után lezárom és még állni hagyom kb. 10 percig, majd a spenótot beleteszem és botmixerrel összeturmixolom. Darabolt mandulával szórom meg tálaláskor.