Legegyszerűbb pogácsa recept

pogacsa

Hozzávalók:
fél kiló liszt,
fél kiló túró,
fél kiló margarin,

Kézzel szoktam összeállítani, nem kell sokáig gyúrni, csak amíg a hozzávalók elvegyülnek. Kánikulában érdemes egy fél órára a hűtőbe tenni, hogy nem legyen túl lágy a tészta. Egyébként azonnal is lehet nyújtani, szeletelni, nem szükséges pihentetni. Téglákat szoktam formázni belőle.

pogacsaszaggatas

A megadott mennyiség 2 tepsire elegendő. Lehet felezni a mennyiségeket, ha egy tepsi is elég. Bár a két tepsinyi is nagyon hamar elfogy. Miután a tepsire raktam még tojással átkenegetem, hogy fényesebb legyen. Lehet rá sajtot, vagy magokat is szórni. De úgy is finom, ha a magokat belegyúrjuk a tésztába. Ez most az extra gyors változat, tehát csak megkentem.

pogacsasuto

3/4 órát sütöm 180 fokos sütőben. Közben persze érdemes figyelni, hiszen minden sütő másképp süt.

Nagyon népszerű akárhányszor is sütöm.  Azaz nemcsak egyszerű, hanem finom is!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!