Miért jó a vöröslencse? Nem kell beáztatni, mégis 20 perc alatt megfő.
Fehérjedús, tápláló és finom étel. Főzeléket is készíthetünk belőle ugyanúgy, mint a hagyományos lencséből. Vagy próbáljuk ki ezt a levest leveszöldségekkel kiegészítve a lencsét.
Hozzávalók:
Egy bögre vöröslencse,
1 sárgarépa,
1 kis zeller,
1 vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma kockára vágva.
Fűszerezés: só, bors, mustár
Először kevés olajon megpirítjuk a hagymát
Hozzáadjuk a zöldségeket és még 2-3 percig pároljuk.
Hozzátesszük a lencsét, felöntjük vízzel, fűszerezzük és 20 percig főzzük.
Hozzáadjuk a zöldségeket és még 2-3 percig pároljuk.
Hozzátesszük a lencsét, felöntjük vízzel, fűszerezzük és 20 percig főzzük.
És íme a folyamat videón: