Lencseleves

lencsehozzavalok

Miért jó a vöröslencse? Nem kell beáztatni, mégis 20 perc alatt megfő.
Fehérjedús, tápláló és finom étel.  Főzeléket is készíthetünk belőle ugyanúgy, mint a hagyományos lencséből. Vagy  próbáljuk ki ezt a levest leveszöldségekkel kiegészítve a lencsét.

Hozzávalók:
Egy bögre vöröslencse,
1 sárgarépa,
 1 kis zeller,

1 vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma kockára vágva.
Fűszerezés: só, bors, mustár

Először kevés olajon megpirítjuk a hagymát
Hozzáadjuk a zöldségeket és még  2-3 percig pároljuk.
Hozzátesszük a lencsét, felöntjük vízzel, fűszerezzük és 20 percig főzzük.

És íme a folyamat videón:

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!