Mit teszünk a kenyérre?

Ez egy örök kérdés azok számára, akik rálépnek az egészséges táplálkozás útjára és lemondanak a felvágottakról.

Én azt mondom, hogy tegyünk pl. zöldségeket. Felaprítom és ráhelyezem. Répa, uborka, cukkini, zeller, karalábé, cékla, káposzta? Miért is ne. Meghintem egy kis fűszerrel, hidegen sajtolt olajjal. Van egy kis szórófejes üvegem, amiben balzsamecet van. Abból is fújok rá egy keveset az ízhatás fokozására.

Így néz ez ki: kenyerre2

Hüvelyesekből, mint például a lencse, csicseriborsó, bab,  jó krémeket lehet csinálni:  Ezeket egyszerűen csak megfőzöd és ízlés szerint fűszerezed. Egy kis hidegen sajtolt olajat is keverhetsz hozzá, amikor már kihűlt.

Nagyon finom még az avokádó. Ez alapból krémes, csak villával össze kell törni. Illik hozzá a fokhagyma, só, bors, kis citromlé.

Nekem télen elmaradhatatlan a csíra. Lehet kapni csíráztató edényt és csíráztatni való magokat. A retekcsíra például nagyon könnyen és gyorsan csírázik. Érdemes ezzel kezdeni, mert ez elronthatatlan.

Ilyen a csíra a kenyéren:

kenyerre1
Ezen a képen a zsírszerű valami az kókuszzsír és lenmagolaj keveréke. Kiváltja a margarint vagy a vajat. A jó minőségű zsírokra nagy szükségünk van. Erről videót is készítettem anno:
https://www.oromtelielet.hu/2012/05/margarin-helyett-oleolux/

Szóval engedjük el a fantáziánkat és tegyünk mindenfélét a kenyérre!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!