Örök hála és köszönet a nyers édességek kitalálóinak. Ezt a sütit a budapesti Mannatural étteremtől tanultam. Csodás hely, mindenképpen ajánlom, hogy próbáljátok ki, mert nagyon finom dolgokat lehet kapni.
A süti “tésztája” a nyers brownie-ból már ismert olajos mag és aszalt gyümölcs kombináció.
Erre tesszük az almát, amibe útifűmaghéjat keverünk. Az utifűmaghéjtól összeáll és keményebb lesz az alma. Az útifűmaghéj nagyon hasznos dolog, jó ha mindig van otthon. Bioboltokban lehet beszerezni. Nagy segítség, ha az emésztésünk felborul, és ezt akár székrekedés akár hasmenés formájában jelzi. Segít tisztán tartani a vastagbelet, mindenféle mellékhatások nélkül.
Hozzávalók:
1 marék mandula
1 marék aszalt füge
2 alma
2 evőkanál utifűmaghéj
fahéj
1. aprítógépben aprítjuk (vagy daráljuk) a mandulát
2. hozzáadjuk a fügét és azt is aprítjuk
3. belenyomkodjuk egy dobozba a fügés, mandulás keveréket (kb. 15*15 cm-es). ha nagyobb mennyiséget szeretnénk készíteni, használjunk tortaformát.
4. aprítjuk az almát az utifűmaghéjjal és fahéjjel ízesítve
5. rányomkodjuk a “tésztánkra” az almás keveréket
6. hűtőben kb. 1 órát pihentetjük
Használhatunk más olajos magvakat vagy aszalt gyümölcsöket is. Az aszalt gyümölcs legyen nagyobb, lédúsabb fajta, mint például a datolya vagy a szilva.