Ha szeretnénk kipróbálni milyen liszt és cukor nélkül süteményt sütni, akkor elsőre javaslom ezt a banánkenyeret.
Mennyei finom!!!
Aprítógépben összekevertem a hozzávalókat, szilikonformába tettem (20×20 centisbe) és 25 percet sütöttem 200 fokos sütőben. A kókusz és a banán isteni illatú miközben sül.
Hozzávalók:
3 banán
3 tojás
fél csésze kókuszliszt
5 evőkanál kókuszzsír
1 evőkanál fahéj
1 teáskanál szódabikarbóna
csipet só
Az lenne a kérdésem, hogy mitől ennyire “vizes” a tésztája fél óra sütés után is? Amúgy ízletes süti, csak az állaga egy kicsit gusztustalan.
Kedves Ildi! A kókuszliszt miatt vizes, mivel az nem szívja fel a folyadékot, úgy mint más liszt. Kipróbálhatod zablisztel, rizsliszttel vagy más gluténmentes lisztel is, akkor biztos nem lesz olyan vizes. Én még nem próbáltam, úgyhogy nem tudom biztosan. Jó sütést!!!