Ime egy klasszikus magyar recept a blogon! Néha jó átvenni az alapokat és ez nagy kedvencem. Igazából teljesen úgy készül mint bármilyen pörkölt, csak a hús helyett felkockázott krumplit teszünk bele.
Tehát először hagymát, paprikát, paradicsomot kevés olajon megpirítjuk, majd a krumplit is hozzáadjuk, felöntjük egy kevés vízzel és kb. 20 percig főzzük. Fűszerezzük sóval, paprikával és borssal, valamint tehetünk bele majorannát is (ha ez nincs otthon, akkor ez elhagyható). A paprikáskrumpli vegán étel!!! A videóban tettem bele kevés virslit, de ez teljesen elhagyható vagy vegán virslivel helyettesíthető!
Paprikáskrumpli
Hozzávalók
- 1 db hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- fél paprika
- 1 kg krumpli
- fűszerek só, paprika, bors, majoranna
Instrukciók
-
Apróra vágjuk, a hagymát, fokhagymát, paradicsomot és a paprikát
-
Egy kis olajon megpirítjuk őket.
-
Hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és felöntjük kb 1 bögre vízzel
-
Fűszerezzük
-
20 percig főzzük
-
Ha teszünk bele virslit, akkor azt karikára vágjuk és hozzáadás után 5 percig még főzzük a paprikáskrumplit.