A zöldségek párolása nagyon finom és egészséges ételeket eredményez. Lehet párolni párolóedényben, ilyenkor két edénnyel dolgozunk és a zöldségeket a víz fölé egy lyukas edénybe helyezzük, de lehet úgyis, hogy a zöldségeket egyből kevés vízbe tesszük. Ezen a videón gombát és krumplit párolok kevés vízben. Egy finom paradicsomos, fokhagymás öntettel megbolondítom és salátával tálalom.
Hozzávalók:
25 dkg gomba
30 dkg kis újkrumpli,
petrezselyem, só, bors
20 percig párolom a gombát és az újkrumplit.
Közben elkészítem az öntetet:
paradicsom,
hidegen sajtolt napraforgóolaj,
só, bors, fokhagyma összeturmixolva.
Ezt az öntetet sokféle ételre használhatjuk. Azért szeretem, mert a mag olajokat nagyon fontos a táplálkozásba napi szinten bevezetni. Ez egy finom módszer rá.
Isteni finom volt, tanusithatom 🙂