Ez a recept azért tetszik, mert másnap is ugyanolyan finom, már ha marad belőle. Könnyedén magunkkal vihetjük, ha úton vagyunk. De nagyon jó kísérője leveses ebédeknek, pl. egy jó lencseleveshez remekül passzol. Én ezt a receptet használom:
[su_box title=”Pizzatészta hozzávalók” style=”bubbles” box_color=”#f15a23″]1/2 kg liszt,
3 dl víz,
2 evőkanál olívaolaj,
25 g (fél csomag) friss élesztő vagy 1 csomag szárított élesztő,
1 teáskanál só,
2 teáskanál cukor[/su_box]
A pizzatésztát kenyérsütőgépben kevertem és kelesztettem. Ennek hiányában kézzel keverjük össze. Ez sem nagy ördöngösség. Először fakanállal összedolgozzuk, majd kézzel átgyúrjuk. Kb. 1,5 órát pihenni hagyjuk, hogy az élesztő duplájára növelje. Közben elkészíthetjük a pizzaszószt.
[su_box title=”Pizzaszósz hozzávalók” style=”bubbles” box_color=”#f15a23″]1/2 liter paradicsomszósz
fűszerek (pl. rozmaring, oregánó, bazsalikom, bors, só, fokhagyma)
3 evőkanál olivaolaj
10 dkg sonka apróra darálva vagy vágva
20 dkg reszelt sajt[/su_box]
Kinyújtjuk a pizzatésztát, megkenjük paradicsomszósszal, amit ízlés szerint fűszerezünk, teszünk bele olívaolajat is. A darált sonkával és a sajttal meghintjük. Ezután feltekerjük, ujjnyi szeletekre vágjuk, és 20 percig sütjük 200 fokon.