Én tulajdonképpen nem szeretek főzni. Viszont enni igen. Ezért gyűjtöm az egyszerűen elkészíthető ételeket. Semmi flancolás, csilivili. Csak finom és egészséges kaja. Szerencsére van belőlük bőven.
Télen csökken a zöldségválaszték. Viszont van finom répánk. Aki nemcsak a húslevesben tudja elképzelni narancssárga barátunkat, annak javaslom ezt a krémlevest. A csili miatt melegítő hatású, remek téli eledel.
Aki nem bírja a csípőset az persze kihagyhatja, de 1 csipet csilitől igazán kellemesen csípős lesz.
Ha nincs csili, csípőspaprika is megfelelő.
Hozzávalók:
450 dkg répa
1 hagyma
1 pohár paradicsomlé
2-3 pohár víz
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál szójaszósz
csili pehely, só, bors
- Az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a feldarabolt répát, majd a paradicsomlevet, vizet és a csilit.
- Felforraljuk és forrás után kis lángon még 20 percig főzzük.
- Turmixoljuk és ízesítjük sóval, borssal, szójaszósszal.
- Sajttal megszórva a legfinomabb.