Ha a zabpelyhet beáztatjuk vízbe és éjszakára állni hagyjuk, akkor a zabpehely főzés nélkül is könnyen emészthetővé válik. Másnap reggel a pépet a turmixhoz adhatjuk. Szeretem ezzel a zabpehely-masszával dúsított gyümölcsturmixokat, mert tej nélkül is krémes állagot és tápláló finomságot kapunk.
Gyümölcskenyér
2 banán 1 evőkanál citromlé 125 ml vagy 1/2 csésze növényi olaj 125 ml vagy 1/2 csésze szójatej 100 g barnacukor 250 g liszt 1 teáskanál só 1 teáskanál sütőpor 150 gramm mix: a kedvenc dióféléd, szárított gyümölcs, étcsoki egyenlő arányban 23 x 13 cm kenyérforma kiolajozva (hagyományos gyümölcskenyér), vagy 21 cm szilikon tortaforma, (amit én használok, … Read more