Szuper áztatott műzli

A zabpehely tápanyagban gazdag eledelünk. Glutén mentes, ezért az emésztőrendszert is kiméli. Akiknek súlyos gluténérzékenységük van azoknak vigyázni kell vele, mert többnyire olyan üzemekben dolgozzák föl, ahol gluténnal is dolgoznak ezért nekik az olyan változatot kell keresni, amire rá van írva, hogy gluténmentes tehát gluténmentes üzemben készül. De jó tudni, hogy a zab alapból gluténmentes. … Read more

Rakott krumpli spenóttal és lazaccal

Szeretem a spenótot és szeretem az egytálételeket is. Ehhez az ételhez ugyan két tál is kell, az egyikben előfőzöd a krumplit, meg a spenótot, a másik tálban pedig a sütőben megsütöd. Tehát lássunk hozzá. Hozzávalók: 1 kg krumpli 70 dkg spenót 25 dkg lazac 3 dl tejszín 1 dl alaplé (elhagyható) só, bors, szerecsendió kis … Read more

Paleo banánkenyér

Ha szeretnénk kipróbálni milyen liszt és cukor nélkül süteményt sütni, akkor elsőre javaslom ezt a banánkenyeret. Mennyei finom!!!  Aprítógépben összekevertem a hozzávalókat, szilikonformába tettem (20×20 centisbe) és 25 percet sütöttem 200 fokos sütőben. A kókusz és a banán isteni illatú miközben sül. Hozzávalók: 3 banán 3 tojás fél csésze kókuszliszt 5 evőkanál kókuszzsír 1 evőkanál fahéj 1 … Read more

Mandulás golyó

Ha mandulatejet készítünk, akkor a megmarad masszából finom nyers süteményt is készíthetünk. Bármilyen más magból készíthető, nemcsak a mandulából és a mag beáztatása nélkül is készíthetjük. Körübelül ugyanannyi térfogatú aszalt szilvával együtt az aprítógépbe tesszük. Adunk még hozzá 3 evőkanál kakaót és bekapcsoljuk az aprítót. Jól formázható masszát kapunk belőle, amikből golyókat formálunk és kókuszba … Read more

Mandulatej

Kávéba, süteménybe, turmixba remek tejhelyettesítő, ha valamiért nem akarsz tehéntejet inni. Hozzávalók: 1 csésze mandula 4 csésze víz ízesítésnek használhatsz édesítőt, például 4 csepp sztíviát. A mandulát egy éjszakára beáztatjuk. Négyszeres mennyiségű vízzel turmixoljuk. Szűrjük. Fogyasztjuk. A megmarad mandulát süteményben felhasználhatjuk, péládul ebben a nagyon egyszerű nyers süteményben.  

Miért jó csíráztatni?

Mi is az a csíra? A növények magjai először kis gyökeret kezdenek növeszteni, aztán megindulnak a levelek is. Ez a csíra, ahogy a fenti képen is látható. Miért jó ezt megenni? Tele van életerővel, vitaminokkat, enzimekkel. Csupa-csupa hasznos dologgal. És nem mellesleg finomak is. Olyan ízük van, mint amilyen növénynek a magjai. így például a … Read more

Pattogatott kukorica

Nem kell hozzá mikrohullámú sütő vagy pattogatott kukorica készitő. Elég egy lábos fedővel. 1. Tegyünk egy kis olajat vagy vajat a lábosba. 2. Indítsuk be a tűzhelyet. 3. Tegyük hozzá a kukoricát. (bioboltokban biztos beszerezhető) 4. Sózzzuk izlés szerint. Egyéb fűszert is használhatunk. 5. Tegyük rá a fedőt. 6. Hamarosan pattogó hangot fogunk hallani. 7. Körülbelül … Read more

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!