Puliszka

Azaz főtt kukorica dara. Én úgy főzöm mint a rizst. Megpirítom egy kis vajban, kétszeres mennyiségű vízzel felöntöm, sózom, és alacsony lángon főzöm 20 percig lefedve. Közben 1x ránézek, hogy jól érzi-e magát, megkavargatom. 20 perc után lezárom és még lefedve 10 percig hűlni hagyom. 1 bögre kukorica dara 4 embernek elég. No most rákerestem az interneten, és szerencse, … Read more

Sült zöldség

Nem csak a krumplit érdemes sütőben sütni, hanem még sok mást is. Cékla, gomba, répa, sütőtök. Egy kis rozmaring ág és az egész lakásban isteni illat árad.Tepsire teszem a feldarabolt zöldségeket, olívaolajjal meglocsolom. Rozmaring ág, fokhagyma, só, bors lesz a fűszerezés. 200 fokos sütőben 30 perc alatt kész. Remek példa az egyszerű, gyors, egészséges főzésre.

Lencseleves

Miért jó a vöröslencse? Nem kell beáztatni, mégis 20 perc alatt megfő. Fehérjedús, tápláló és finom étel.  Főzeléket is készíthetünk belőle ugyanúgy, mint a hagyományos lencséből. Vagy  próbáljuk ki ezt a levest leveszöldségekkel kiegészítve a lencsét. Hozzávalók: Egy bögre vöröslencse, 1 sárgarépa,  1 kis zeller, 1 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma kockára vágva. Fűszerezés: só, bors, … Read more

Csuda csokikrém

Próbáltál már az avokádóból édességet készíteni? Ha nem, akkor itt az ideje kipróbálni. Olyan lesz, mint a puding. Nagyon finom! Nem kell mást tenni, mint egy avokádót, egy banánt, 2 dl kókusztejet, 2 evőkanál mézet és 3 evőkanál kakaóport összeturmixolni. 5 perc és kész az egészséges és tápláló édesség. Az avokádó jó hatással van a … Read more

Savanyú káposzta

Kaptunk igazi káposztagyalut és kis hordót a savanyításhoz, úgyhogy nekivágtunk. Annyira egyszerű: a lényeg a káposzta és a só. Ezzel elindul egy erjedési folyamat, ami könnyen emészthetővé és eltarthatóvá teszi a káposztát, és a benne lévő tápanyagok sem károsodnak. Igazi vitaminbomba!!! Először is legyaluljuk. Ilyen egy eredeti régi vágású gyalu: 1 kiló káposztához 2-3 dkg … Read more

Sütőtök krémleves

Szeretem a sült tököt, de ha másnapra is marad belőle, akkor már nem az igazi. Ilyenkor remek krémlevest lehet belőle készíteni. Ez akkor is finom, ha nem sütjük meg előtte a tököt, hanem héja nélkül kockára vágjuk, és főzzük. Hozzávalók: sütőtök 1 narancs gyömbér fahéj só Én ezt a fajta sütőtököt ajánlom:  

Salátafőzelék

Komolyan mondom, hogy a hidegen sajtolt olajok a táplálkozás csúcsa: rengeteg energiát ad, sok jót tesz a testünkkel, finom. Legegyszerűbben salátára öntve lehet fogyasztani. Most mutatok egy olyan verziót, ahol főzelékbe is használjuk. Az a lényeg, hogy ne hevítsük az olajat, hogy ne veszítsen értékéből, ezért a főzelékhez a végén adjuk hozzá, amikor az már … Read more

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!