Gyümölcskenyér

2 banán 1 evőkanál citromlé 125 ml  vagy 1/2 csésze növényi olaj 125 ml vagy 1/2 csésze szójatej 100 g barnacukor 250 g liszt 1 teáskanál só 1 teáskanál sütőpor 150 gramm mix: a kedvenc dióféléd, szárított gyümölcs, étcsoki egyenlő arányban 23 x 13 cm kenyérforma kiolajozva (hagyományos gyümölcskenyér), vagy 21 cm szilikon tortaforma, (amit én használok, … Read more

Zabfasírt

  Zabpehelyből is lehet fasírtot készíteni!!! Komolyan! Próbáld ki, ha nem hiszed.   Hozzávalók: 100 g zabpehely 2 dl forró vízzel leöntve 1 marék zöld: spenót, petrezselyem, kelkáposzta, brokkoli 3-4 gerezd fokhagyma só és bors mandula a panírozáshoz   1. Nyakon öntjük a zabpelyhet a forró vízzel. 2. Apróra daraboljuk a mandulát 3. Aprítjuk a … Read more

Avokádókrém

Az avokádó babfélék családjába tartozó gyümölcs. Energiadús, mivel magas a zsírtartalma, de tele van jó zsírokkal, azaz telítetlen zsírsavakkal. B-, C-, E- és A-vitaminban gazdag. Az érett gyümölcs káliumot, foszfort, vasat, nátriumot valamint kalciumot és magnéziumot is tartalmaz. A testünknek nagyon fontos energiaforrása a növényi olaj, így például az avokádó is. Én nagyon szeretek krémet csinálni belőle. … Read more

Nyers brownie

Egészséges nassolás? Kesudió, szárított füge és kakaó. Ebből nagy baj nem lehet. Még kell hozzá egy aprítógép és pillanatok alatt csemegézhetünk. Kipróbálhatjuk más olajos maggal és szárított gyümölccsel is. És ez mi nem egészséges? A hagyományos édességek cukorral készülnek és kevés a rosttartalmuk. Ez a szervezetben hirtelen megnöveli a vércukorszintet, aztán meg hirtelen leesik a vércukorszint és … Read more

Babos padlizsán leves

  Vajon mit lehet ezekből a hozzávalókból készíteni? Például levest! Hozzávalók: 1 padlizsán 1 babkonzerv hagyma kis citromlé fűszerezés: só, bors, és ha van otthon: friss petrezselyem 1. A sütőben 30-45 percig sütjük a padlizsánt, majd ha kihűlt akkor meghámozzuk. 2. Kevés olívaolajon megpirítjuk a hagymát. 3. Hozzáadjuk a babot és a padlizsán, felöntjük kb. … Read more

Zöld turmix

Én mindig azt vallottam, hogy jobb egészben megenni a zöldségeket, gyümölcsöket. De sokszor azon kaptam magam, hogy alig eszem gyümölcsöt. Ez addig tartott, amíg felfedeztem a zöld turmixok világát. Két legyet egy csapásra Azaz leveles zöldséget is eszel: spenótot, sóskát vagy saláta félét, és a gyümölcsadagod is megvan. Ha nincsen drága turmixgéped, egy egyszerű kézi … Read more

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!