Répaleves

Én tulajdonképpen nem szeretek főzni. Viszont enni igen. Ezért gyűjtöm az egyszerűen elkészíthető ételeket. Semmi flancolás, csilivili. Csak finom és egészséges kaja. Szerencsére van belőlük bőven. Télen csökken a zöldségválaszték. Viszont van finom répánk. Aki nemcsak a húslevesben tudja elképzelni narancssárga barátunkat, annak javaslom ezt a krémlevest. A csili miatt melegítő hatású, remek téli eledel. … Read more

Csodaleves

Én úgy szeretek levest főzni, hogy mindent beleteszek, ami van otthon. Mit szoktam használni többnyire? Sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller, karfiol, brokkoli, borsó, kelbimbó, krumpli, bab. Azaz az alap leveszöldségeket. No nem mindet, hanem ami éppen van otthon. A fűszerezés is nagyon fontos. A fűszerek komolyan segítik a testünk-lelkünk egészséges működését. Ezeket ráérzésszerűen használom, persze úgy, hogy azért … Read more

Mindennapi salátánk

Ez “A SALÁTA RECEPT”. Klasszikus, egyszerű, gyors, finom. Hozzávalók: leveles saláta (bármilyen fajta: sima saláta, római saláta, madársaláta, ruccola, lollo, spenót, jégsaláta….ez most olyan, mintha a Gombóc Artúr fogyókúrázna) Öntet: 3 evőkanál olivaolaj 1 evőkanál balzsamecet só, bors Én először az öntethez valókat összekeverem egy tálban, utána pedig beleforgatom a salátát, így:

Turmix

A turmix azért jó, mert mindenféle dolgot bele lehet csempészni. Olyat is, amit egyébként nem könnyű a napi táplálkozásba bevezetni. Ilyen például a kurkuma. Ódákat zengenek csodás hatásáról, de a magyaros konyha nem használja. Viszont egy gyümölcsturmixhoz illik. Ki gondolta volna?  A hidegen sajtolt olajok tökéletesen illenek a gyümölcsturmixhoz. A tejet lecseréljük vízre. így nem kell … Read more

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!