Szuper áztatott műzli

A zabpehely tápanyagban gazdag eledelünk. Glutén mentes, ezért az emésztőrendszert is kiméli. Akiknek súlyos gluténérzékenységük van azoknak vigyázni kell vele, mert többnyire olyan üzemekben dolgozzák föl, ahol gluténnal is dolgoznak ezért nekik az olyan változatot kell keresni, amire rá van írva, hogy gluténmentes tehát gluténmentes üzemben készül. De jó tudni, hogy a zab alapból gluténmentes. … Read more

Zabturmix


oatturmix-b-2

Ha a zabpelyhet beáztatjuk vízbe és éjszakára állni hagyjuk, akkor a zabpehely főzés nélkül is könnyen emészthetővé válik. Másnap reggel a pépet a turmixhoz adhatjuk. Szeretem ezzel a zabpehely-masszával dúsított gyümölcsturmixokat, mert tej nélkül is krémes állagot és tápláló finomságot kapunk.

Read more

Zabfasírt

  Zabpehelyből is lehet fasírtot készíteni!!! Komolyan! Próbáld ki, ha nem hiszed.   Hozzávalók: 100 g zabpehely 2 dl forró vízzel leöntve 1 marék zöld: spenót, petrezselyem, kelkáposzta, brokkoli 3-4 gerezd fokhagyma só és bors mandula a panírozáshoz   1. Nyakon öntjük a zabpelyhet a forró vízzel. 2. Apróra daraboljuk a mandulát 3. Aprítjuk a … Read more

Zabkása

Az egyszerű ételek a kedvenceim. Köztük a kásák is, amelyeket gabonafélékből főzünk. Búza, köles, hajdina, kukorica, árpa, zab, rizs. Ezekre gondolok. Ízesítésük végtelen kombinációt hagy maga után. Az alap ugyanaz: vízben megfőzzük őket. Lehet édesen és sósan. Gyümölccsel vagy zöldséggel. És variáljuk a fűszereket, mikor mi szimpatikus éppen. Ebben a videóban zabpelyhet főzök 5 percig. … Read more

A zabtej

Ha a zabpelyhet egy éjszakára beáztatjuk vízbe, akkor nem kell főzni, hanem másnap fogyasztható, mert az áztatás hatására “aktiválódik” és könnyen emészthetővé válik. így lehet jól zabtejet is készíteni belőle. Egy bögre zabpelyhet beáztatunk este, majd reggel leöntjük róla a vizet, turmixgépbe tesszük. Felöntjük 1 liter vízzel, összeturmixoljuk. Az így kapott folyadékot, még átszűrjük (én … Read more

A keksz

Keksz nélkül mit ér az élet? Olyan egyszerű megsütni, hogy nem érdemes a boltban venni. Általános keksz recept 20 dkg liszt 10 dkg zsiradék (margarin, sertészsír, libazsír, kacsazsír, vaj, kókuszzsír) 1 tojás és édesítésnek 0-8 dkg cukor (vagy ízlés szerint) vagy méz, vagy cukorhelyettesítők, vagy aszalt gyümölcs A zsiradékokkal kapcsolatban annyit szeretnék megjegyezni, hogy a felsorolásban az egészségtelenebbtől megyünk az egészségesebbig. A … Read more

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!