Zabkása

Az egyszerű ételek a kedvenceim. Köztük a kásák is, amelyeket gabonafélékből főzünk. Búza, köles, hajdina, kukorica, árpa, zab, rizs. Ezekre gondolok. Ízesítésük végtelen kombinációt hagy maga után.
Az alap ugyanaz: vízben megfőzzük őket. Lehet édesen és sósan. Gyümölccsel vagy zöldséggel. És variáljuk a fűszereket, mikor mi szimpatikus éppen.

Ebben a videóban zabpelyhet főzök 5 percig. 1 bögre zabpehelyhez 2 bögre vizet adok. Fahéjjal, sóval ízesítem. Amikor egy kicsit kihűlt adok hozzá almát is és egyéb gyümölcsöket. Elég édes így is, de ha valaki még édesebbre vágyik, akkor egy kis mézzel meglocsolhatja.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!